Biografie

Eva van Schaik (1994) kreeg haar eerste cellolessen op vierjarige leeftijd van haar moeder Alexandra Vierkant. In 2012 werd zij aangenomen voor de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Lucia Swarts en een jaar later voor de vakopleiding. In juni 2017 is ze afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium voor de Bachelor Klassiek Cello. Op dit moment studeert ze verder voor de Master Klassiek Cello bij Jeroen den Herder aan het Codarts in Rotterdam.

Eva speelt al vanaf zeer jonge leeftijd in verschillende (kamermuziek)ensembles, waaronder het Haydn Jeugd Strijk Orkest in Groningen. Van dit orkest was zij twee jaar aanvoerder van de cellogroep. Met het HJSO heeft zij onder andere concerten gegeven in Praag, Berlijn, Barcelona, Florence, met als hoogtepunt de Musikverein in Wenen. Daarnaast heeft Eva in verschillende projecten van het Nationaal Jeugd Orkest gespeeld. Eva heeft masterclasses gehad van onder andere Dmitri Ferschtman, Harro Ruijsenaars, Timora Rossler en Larissa Groeneveld.

Naast het cello spelen is lesgeven een van Eva’s grote passies. Ze geeft prive lessen en heeft onder andere lesgegeven aan de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daarnaast is zij werkzaam bij het leerorkest ‘The Residents’ in Den Haag. Tevens werkt ze in Gouda op de muziekschool Cultuurhuis Garenspinnerij en op de Muziekacademie Den Haag. Ze geeft les aan alle leeftijden en niveaus, dus ook aan de allerkleinsten.

Eva bespeelt een cello van Hendrik Woldring, gebouwd in 1991.

Download hier Eva van Schaik CV juni 2017