Biografie

Eva van Schaik (1994) kreeg haar eerste cellolessen op vierjarige leeftijd van haar moeder Alexandra Vierkant. In 2012 werd zij aangenomen voor de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Lucia Swarts en een jaar later voor de vakopleiding. In juni 2017 is ze afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium voor de Bachelor Klassiek Cello en in juni 2019 studeerde zij cum laude af voor de Master Klassiek Cello aan Codarts Rotterdam bij Jeroen den Herder.

Eva speelt al vanaf zeer jonge leeftijd in verschillende (kamermuziek)ensembles, waaronder het Haydn Jeugd Strijk Orkest in Groningen. Van dit orkest was zij twee jaar aanvoerder van de cellogroep. Daarnaast heeft Eva in verschillende projecten van het Nationaal Jeugd Orkest gespeeld. Eva heeft masterclasses gehad van onder andere Dmitri Ferschtman, Harro Ruijsenaars, Timora Rossler en Larissa Groeneveld. Eva remplaceert onder andere bij het Metropole Orkest en was deel van The Pack Project tijdens het Internationale Jazz Festival in Nijmegen en Rotterdam.

Naast het cello spelen is lesgeven een van Eva’s grote passies. Ze geeft prive lessen en heeft onder andere lesgegeven aan de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Daarnaast is zij werkzaam bij het leerorkest ‘The Residents’ in Den Haag. Tevens werkt ze in Gouda op de muziekschool Cultuurhuis Garenspinnerij en op de Muziekacademie Den Haag. Ze geeft les aan alle leeftijden en niveaus, dus ook aan de allerkleinsten.

Eva bespeelt een cello van Hendrik Woldring, gebouwd in 1991.

Download hier CV Eva van Schaik 2020